Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Dünya Türk Gençleri Birliği Vakfı (DTGB) Genel Başkanı Ersin Güzel’i kabul ederek bir süre görüştü.

Kabulde DTGB Vakfı Genel Başkanı Güzel,  birliğin vakıf olarak tescil edilmesi süreci ile birlikte bundan sonraki faaliyetleri hakkında Bakan Arıklı’yı bilgilendirdi.

Bakan Arıklı kabulde yaptığı konuşmada, DTGB’nin Türk dünyasının en eski, en yaygın ve en faal teşkşlatı olduğunu, birliğin vakfa dönüşmesinin ardından bundan sonraki nesiller tarafından da yaşatılacağını ve önemli işlere imza atacağı konusundaki inancını ileterek Genel Başkan Güzel’e çalışmalarında başarılar diledi. Bakan Arıklı ayrıca DTGB’nin kurucularından biri olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

Dünya genelinde yaşayan Türklerin gençlik yapılanmalarının, uluslararası federal bir platformu altında toplama amacıyla 1992 Şubat ayında Tataristan’ın başkenti Kazan’da kurulan DTGB Vakfı, 38 Türk Devlet ve topluluğundan 73 gençlik teşkilatını bünyasinde barındırıyor.

1990’lardan bu yana gençlik içindeki problemlere dikkat çekerek, kültür meselelerinden çevreye, insan haklarından demokratikleşmeye pek çok sahada faaliyetlerini sürdüren DTGB Vakfı’nda KKTC’yi Türk Birliği Kültür Merkezi (Türk-Bir) temsil ediyor. DTGB, 1992’den bu yana düzenlediği kurultaylarının 7’ncisini Girne’de düzenlemişti.

#DTGByürütmekurulu

#DTGB

#МОТМ